El sector turístic ‘descobreix’ la comarca en el marc de la formació dels punts d’informació turística

S’incorporen 8 entitats a la xarxa del Vallès Oriental, que ja compta amb 44 punts.

Una trentena de persones van participar ahir en la primera descoberta de l’entorn d’aquest any dels Punts d’Informació Turística, una activitat inclosa en la formació que reben les entitats per formar part de la Xarxa de punts d’informació turística del Vallès Oriental, que actualment compta amb 44 entitats: 36 que renoven i 8 noves adhesions -6 empreses privades i 2 ens públics-, entre allotjaments, restaurants, comerços, biblioteques, centres cívics, ajuntaments, museus, oficines de turisme i serveis turístics.

Aquest projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinada pel Consell Comarcal, proporciona a aquells establiments que en vulguin formar part contacte amb visitants, usuaris i turistes amb un programa d’accions durant l’any.

Així, poden accedir a càpsules de formació autoconsumibles en format online, que es poden fer des del maig fins octubre 2023, a més de l’activitat Descoberta de l’Entorn, que consisteix en dues sortides anuals que tenen com a objectiu reforçar els contactes i conèixer l’oferta turística del municipi que es visiti.

L’activitat d’ahir es va desenvolupar a Santa Eulàlia de Ronçana, primer amb la visita al Centre Cívic La Fàbrica –que és Punt d’Informació Turística- i la benvinguda de l’alcalde Francesc Bonet, per seguir amb la visita de l’empresa Segway Green Tours -empresa de guies de rutes sostenibles amb segways elèctrics i amb un impacte ambiental nul a la natura- on les participants van fer un tast de segways i una sessió d’ioga als camps de Mas Sampera.

A Mas Sampera s’està desenvolupant un projecte de turisme sostenible a partir d’una gran extensió de camp d’espígol “Bellesa i aroma que desperten els sentits i la consciència” una proposta que, a partir del juny i fins juliol -moment de màxima floració de l’espígol- ofereix la possibilitat de gaudir durant les tardes d’un servei de food truck per a qui vulgui passar una bona estona –amb música o en silenci- davant dels camps d’espígols. Al mateix temps, elaboren essències de la mateixa planta i són productors de mel. També estan oberts a fer activitats de meditació i ioga.

Durant la sortida s’ha fet palès la importància de treballar i potenciar les iniciatives sostenibles trobant el punt d’equilibri de l’entorn natural amb l’activitat turística en el territori i un exemple és que forces empreses que formen part de la Xarxa PITs també participen en el programa de BIOSPHERE.

La propera sortida de descoberta de l’entorn està prevista per al mes d’octubre.

Feu un comentari

4 − one =