Mollet del Vallès

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

Mollet del Vallès té una superfície de 10,72 km2 i poc més de 51.000 habitants. Es troba a 20 km de la ciutat de Barcelona, essent el nucli principal de l’espai metropolità del Vallès Oriental que es coneix com Baix Vallès.

És un municipi modern, adequat a les necessitats dels nostres temps, amb un ampli ventall de serveis públics i privats en tots els àmbits: educatiu, cultural, esportiu, d’oci… Cal destacar-ne, com a servei de salut, el nou Hospital de Mollet, referent comarcal i, en l’àmbit cultural, el Museu Abelló.

Disposa d’una bona xarxa de comunicacions: carreteres, autopistes, línies ferroviàries (R2, R2 Nord, R3 i R8), i diverses línies d’autobusos urbanes i interurbanes.


Les joies de Mollet

Gallecs ocupa la meitat del terme municipal de Mollet i és una àrea rural protegida en el Pla d’Espais d’Interès Natural, de reconeguts valors agrícoles, naturals i paisatgístics que està considerada el pulmó verd d’un espai metropolità densament poblat.

La ciutat també té altres joies per ser descobertes i conegudes com el Menhir de Mollet, una estàtua-menhir neolítica de dimensions espectaculars, fins al punt que, per les seves característiques, és considerada la peça més gran de la Península Ibèrica i de tota l’Europa meridional; i el Museu Municipal Joan Abelló, emplaçat en un edifici modernista, que acull l’extensa obra i col·lecció d’art d’aquest pintor molletà, amb més de 10.000 peces entre les que destaca un ampli ventall de la pintura i l’escultura catalanes dels segles XIX i XX.

A Mollet, s’organitzen fires i activitats de referència a Catalunya com la Mostra Internacional de Titelles (abril), la Fira d’Artesans (setembre) i el Sona Mollet, Festival Internacional de Música Memorial Anna Villaescusa Rebull (octubre).


Història de Mollet

La història documentada de Mollet es remunta a més de mil anys amb un passat agrícola i una població essencialment pagesa fins a la primera dècada del segle XX, a partir de la qual va experimentar un important procés d’industrialització gràcies al sector tèxtil, principalment de la seda, i l’adoberia de pell.

Actualment, la zona urbana de Mollet és un important centre comercial diversificat, amb un mercat municipal (de dilluns a dissabte) i setmanal (els dimarts), comerç familiar i de marques, i àrees comercials. També disposa d’àmplies zones verdes, àrees naturals, industrials i de serveis.


Premis i reconeixements

L’any 2015, Mollet va obtenir el guardó European Green Leaf, pel seu compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd. El 2017, va ser l’única ciutat catalana i espanyola nomenada Ciutat Europea de l’Esport. El 2018 Mollet ha estat reconeguda com la Millor Ciutat Espanyola en Eficiència Energètica per la Fundació Fòrum Ambiental. El 2019,  va ser subseu dels World Roller Games Barcelona 2019, el major esdeveniment mundial que agrupa els campionats de totes les disciplines de roller sports com Scooter, Patinatge Artístic o Skateboard. El 2020, Mollet és el municipi amb més reconeixement dels premis Viles Florides. I, el 2021, la Comissió Europea reconeix Mollet amb el premi Healthy Lifestyles for Cities 2020. I el 2021, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha obtingut el reconeixement Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les Comarques de Barcelona Biosphere.

Passegeu per Mollet; perdeu-vos pel seu centre històric i pel seu centre comercial, pels seus carrers amples i les seves places familiars i acollidores. Entreu als seus parcs i feu gaudir els sentits, amb la natura i l’art que hi trobareu. Mollet és una ciutat amable, acollidora, dinàmica, cívica. Us hi sentireu a gust i, sense cap mena de dubte, us sorprendrà agradablement.


Llocs per visitar

Casa de la Vila

Pl. Major, 1

https://www.molletvalles.cat/

Aquest edifici es va inaugurar l’any 2002. Fins llavors l’Ajuntament estava a la plaça de Prat de la Riba, la plaça del centre històric, on també hi ha la font modernista de Domènec Sugrañes (foto de la portada). El nou Ajuntament es troba dins de l’Illa de Can Mulà, un nucli comercial important de la ciutat. En la façana institucional de la Casa de la Vila destaca el mural que el poeta i pintor Joan Brossa va crear expressament. S’hi poden veure dos símbols històrics molletans, el moll i les onades, encabits dins una A inclinada, que vol ser l’expressió de la humilitat, la primera lletra de l’abecedari i la porta d’entrada a la cultura i el coneixement. Aquesta façana mira cap a la plaça de Pau Casals, una bonica plaça verda aturonada.


Menhir de Mollet

c/ Alsina, 1 (parc de Can Mulà) – Tel. 93 570 16 17
Entrada per la Biblioteca Can Mulà
Per a visites concertades, truqueu al Museu Abelló, 93 544 50 99

https://www.museuabello.cat/

Aquest impressionant menhir del neolític va ser descobert l’any 2009 en el decurs de les obres del parc de les Pruneres. És una troballa extraordinària a Catalunya. Per les seves dimensions, 5 m d’alt i 6 tones de pes, que el fan el menhir més gran de la península ibèrica i un dels més grans de tota l’Europa meridional. I pels seus gravats i relleus, en els quals es reconeix un rostre, d’una hipotètica divinitat, que li confereix el caràcter d’estàtua-menhir. El podeu veure al jardí de la Biblioteca Can Mulà, en l’horari d’obertura al públic.


Espai rural de Gallecs

Masia de Can Jornet Xic (seu del Consorci de l’Espai Rural de Gallecs)
Agrobotiga, porxo de Can Xambrers, al costat de l’Església de Santa Maria de Gallecs

http://www.espairuralgallecs.cat/

Gallecs és un territori agroforestal de 734 hectàrees. És un espai agrícola, de lleure i oci, d’importants valors ecològics, paisatgístics, culturals i educatius per a la població de l’entorn. L’agricultura és la principal activitat de l’espai. A partir del 2005, aquesta activitat s’ha reconvertit, en una gran part, en una agricultura ecològica i de recuperació de varietats tradicionals. S’hi conreen blats antics, llegums i cereals, a més d’hortalissa. Tots els productes es comercialitzen amb el segell Producte de Gallecs, ecològic i de proximitat, i es poden trobar a l’Agrobotiga.


Museu Abelló

c/ Berenguer III, 122. Tel. 93 544 50 99

https://www.museuabello.cat/

Aquest museu municipal, emplaçat en un edifici modernista, acull una important representació de l’obra del pintor molletà Joan Abelló, a més d’una de les col·leccions d’art més destacades del panorama català, fruit de la passió d’Abelló pel col·leccionisme. El Museu compta amb dues exposicions permanents: una dedicada al fons de la col·lecció, amb obres d’artistes com Dalí, Sorolla, Casas, Mir, Nonell, Hugué, Tàpies o Brossa; i l’altra, a l’obra del pintor Abelló. També té una interessant programació d’exposicions temporals i un espai de producció i difusió de les arts visuals, L’Aparador. És molt recomanable la visita a la Casa del Pintor, on va néixer Joan Abelló, convertida avui en un original Museu on s’hi apleguen els milers de peces, objectes i obres d’art que va atresorar al llarg de la seva vida. Als carrers de la ciutat hi podem veure escultures d’Abelló, com l’Arlequí o la Garriganga.


La Casa del Pintor Abelló

c/ Lluís Duran, 90. Tel. 93 544 50 99

https://www.museuabello.cat/

Al llarg de la seva vida, Joan Abelló va aplegar milers de peces, obres d’art i objectes de tota mena que encabia a la casa on va néixer, al carrer Lluís Duran de Mollet del Vallès. Amb els anys, va haver d’ampliar el seu museu particular annexant-hi les cases veïnes. Ara és la Casa del Pintor Abelló, una joia per descobrir, un dels museus més sorprenents, eclèctics i desconeguts de Catalunya. La Casa del Pintor trasllada el visitant a la vida bohèmia, culta i desenfadada d’Abelló, plena d’excessos, d’objectes, de cultures i viatges. És una obra d’art en si mateixa. El llindar de la Casa del Pintor és una portalada que va pertànyer al convent dels Àngels de Barcelona. En travessar-lo, entrem dins el bagul d’un col·leccionista. A través de sales, escales, soterrani, pisos… comença un itinerari que ens descobreix l’univers d’Abelló: sostres pintats; parets on no hi queda ni un mil·límetre lliure d’art; vitrines plenes de miniatures, porcellana i vitralls; vestits i maniquins de diverses èpoques i procedències; mobiliari; art asiàtic, art negre i tauromàquia; pintures, esbossos i escultures dels autors més destacats dels segles XIX i XX, com Joaquim Mir, Sorolla, Picasso, Brossa o Dalí.


Parcs de la ciutat

Parc de la Plana Lledó
Parc dels Colors
Parc de Can Mulà
Parc de les Pruneres
Parc de la Farinera
Parc dels Sentits

Mollet té una voluntat demostrada de tenir parcs, ben bonics i mantinguts amb molta cura. El parc de la Plana Lledó, el parc dels Colors, obra de l’arquitecte Enric Miralles, el parc de Can Mulà, el parc de les Pruneres, el parc de la Farinera i el parc del Sentits. Cadascun d’ells té els seus propis valors i encants, tan botànics com artístics. Molts d’ells tenen zona de jocs infantils.
Destaquem a la foto el parc de les Pruneres, inaugurat el 2011, que exemplifica com pocs el concepte de parc que es fusiona amb el paisatge. El parc es fusiona amb les muntanyes del litoral, al darrera, i es  produeix una original i agradable sensació òptica que recomanem de contemplar.


Apropa’t i viu Mollet del Vallès

Veure-les totes
escut

Adreça

Plaça Major, 1, 08100 Mollet del Vallès, Barcelona, Espanya.

Dades de contacte

Telefon 935719500

Web https://www.molletvalles.cat/