La ruta dels dolços del Vallès Oriental

El Vallès Oriental, ofereix un ventall de propostes gastronòmiques per tots els gustos. Però si ets dels llaminers, segur que la ruta dels dolços del Vallès et conquistarà.

Dolços originals, amb molta historia i premiats és el que trobareu a les pastisseries dels municipis de la comarca.

El Rajol de Granollers

En motiu de l’aniversari de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers, l’any 1993 els pastissers de Granollers es van posar d’acord per idear un pastís granollerí. Des de llavors, podeu trobar aquest deliciós pastís fet amb pasta de full cruixent i crema de xocolata i avellanes a les pastisseries més tradicionals de la ciutat.

Els Borregos de Cardedeu

Producte dolç tradicional, l’origen del qual es remunta al 1824 al poble de Cardedeu. Els borregos són unes pastes dolces amb una forma i textura de llesques de pa torrat. Per a la seva elaboració s’empra bàsicament farina, aigua, llevat, sucre, mantega (o llard) i grans de comí. Es caracteritzen pel seu color groguenc a l’interior i torrat a l’exterior.

 Les pastisseries de Cardedeu n’elaboren habitualment i, a més, algunes han anat variant la recepta tradicional, de manera que, a més del cruixent tradicional, n’hi ha de tou i per Nadal trobareu torró de borrego, una sorprenent i bonica fusió amb el torró de Xixona.

Els Carquinyolis de Caldes

Coneguts arreu de Catalunya, els carquinyolis son un dolç de textura dura i cruixent elaborats amb ous, llet, sucre, farina i ametlles. Però tot i que els podeu trobar a moltes pastisseries del territori, els de Caldes de Montbui tenen molta historia. S’han trobat documents que remunten les primeres receptes al segle XIX. Tasta’ls i acompanya’ls amb L’Anís Taronja i les Flors del Remei que també són dos licors tradicionals de la comarca del Vallès Oriental, originaris de la ciutat de Caldes de Montbui. Una combinació que no et pots perdre.

Els Garrics de La Garriga

Els garrics són un dels postres més típics de al zona de la Garriga. El seu gust a ametlla i xocolata i la seva forma arrodonida són les seves principals característiques. La gent que tasta aquests garrics sempre acostuma a repetir. Segurament serà pel seu gran sabor i la forma artesanal que s’acostuma a emprar a la zona de la Garriga.

Els Celonins de Sant Celoni

Els Celonins són un dels postres típics de Sant Celoni. Aquest dolç està format per una pasta de galeta, diferents xocolates i ametlla. La seva barreja de sabors i gustos fa que sigui un dels postres més ben valorats a la zona del Vallès Oriental, i més concretament a Sant Celoni. Per tant, si es visita aquesta zona una parada obligatòria és a una pastisseria per provar els Celonins.  

Els Mollets de Mollet del Vallès

Amb la idea de cercar un producte gastronòmic distintiu de la ciutat, a Mollet es van reunir ara fa uns anys, 6 fleques i el professor de l’Escola de Forners de Sabadell i tècnic de la Farinera, Manel Cortés per crear els Mollets. Són unes galetes o pastes de té en forma de moll, símbol de la ciutat. Cada pastisser elabora el seus Mollets amb un gust diferent, que simbolitza la diversitat racial a la ciutat. Canyella que recorda els països àrabs, el coco de les zones tropicals, la xocolata d’Amèrica i les maduixes mediterrànies. Apropa’t a les seves fleques i fes-te amb la teva capsa de Mollets.

Visualitza els dolços al mapa