Bodegues Denominació Origen Alella de la zona: Can Batllori (Bodega Serralada de Marina), Can Roda i Parxet (les dues situades a Sta Maria de Martorelles).
Capella barroca de Sant Domènec de Carrencà: Es començà a construir el 1748. Va ser saquejada durant la Guerra del Francès i la Guerra Civil. Fou reconstruïda als anys 40.
Cartoixa de Montalegre: fita i inscripció situades a la casa de Can Tellado ubicada a la carretera de la Roca. Martorelles al S XIV passà a formar part de la baronia de Mogoda. Entre el S XV i XVI quedà en mans de la Cartoixa de Montalegre -tot i que encara va seguir cobrant delmes i censos fins el 1835-.
Cases senyorials d’estètica Noucentista: Torre Montserrat (del c. de Josep Anselm Clavé), Villa Teresa, Can Vinyals (les dues del c. de les Escoles).
Carrencà, conjunt arquitectònic: Al seu jardí hi ha la capella de Sant Domènec, el molí i pou d’aigua (no confondre amb l’antic molí fariner ja documentat al XIII i avui desaparegut) i l’edifici de l’antic celler de vi. Va ser una de les propietats agrícoles més importants de Martorelles. Ja apareix documentada el S XII en un pergamí del monestir de Montalegre. Durant el S XVIII l’activitat vitivinícola al poble era important i Carrencà una de les explotacions més destacades de la comarca. Amb l’arribada de la fil.loxera, al igual que altres masies del poble, van patir una forta crisi. Durant la Guerra Civil va servir per allotjar refugiats. L’any 1985 la masia va ser cedida a l’Ajuntament.
Escoles Montserrat: D’estètica pròxima al noucentisme van funcionar entre 1927 i els anys 70. A la seva façana encara hi ha un dels primers fanals que es van veure amb llum elèctrica al poble (anys 20).
Escultura de Martorelles amb Bòsnia: De l’artista local Ricard Mira. Representa un colom de la pau sortint d’ entre un canó desmuntat.
Fàbrica Derbi: Empresa familiar que va donar feina a molta gent del municipi. Va ser reconeguda arreu, especialment, pels diversos campionats mundials de motociclisme aconseguits. Els carrers del Polígon Industrial s’utilitzaren com a circuit d’entrenament.
Làpida aviador nazi: a la Guerra Civil s’hi estavellà un dels avions de la Legió Còndor que tan mal van fer bombardejant sistemàticament diverses localitats. El règim nazi hi col·locà aquesta làpida.
Masies de Can Fenosa, Can Puig, Can Roda, Can Sunyer: Aquestes cases ja estan documentades cap al S XV i XVI com a grans propietats que vivien de l’agricultura, però totes, per causes diverses, van ser reconstruïdes cap el S. XVIII o XIX
Molí de Lloberons: Era un molí fariner. S’hi localitzà una inscripció de pedra de salvaguarda pontificial i reial, així com una fita de la Cartoixa (sota el domini de la qual va està fins a la desamortització de Mendizábal de 1835).
Sala del cafè: Edifici emblemàtic amb una gran sala de teatre o casino. Des de mitjans del S XX s’hi feien les principals celebracions del poble.