Un dels principals públics que visita el Vallès Oriental és el provinent de França.
Més d’una cinquantena de persones han participat a la jornada de presentació de la guia Vallès Oriental le bien-êstre près de Barcelone de l’editorial Petit Futé, que s’ha dut a terme aquest divendres dia 4 de març a les instal·lacions del Circuit de Barcelona Catalunya.
El projecte de la realització d’una guia enfocada al mercat francòfon sorgeix d’una petició del sector turístic de la comarca i és una de les accions que s’estan treballant des del Servei de Turisme del Consell Comarcal per captar públic de parla francesa.
La guia compta amb 192 pàgines i està dividida en diferents apartats: benvinguda, descobreix, visita i una part final on hi ha informació pràctica pel viatge. La guia, que està en versió digital i en versió impresa, té format de guia de butxaca per tal que el visitant li sigui més fàcil de portar i fer servir.
El projecte es va iniciar abans de l’arribada de la pandèmia i es va veure aturat per aquesta. Un cop es va poder reprendre les accions es va seguir amb la seva realització. Una de les periodistes de l’editorial Petit Futé va visitar el Vallès Oriental durant algunes setmanes per conèixer de primera mà els recursos, els productes i les empreses turístiques comarcals.
Un dels punts forts del projecte és la distribució de la guia en origen. Un total de 5.000 exemplars estan ja en els punts de venda habituals de Le Petit Futé, a través de Flammarion, el distribuidor de continguts editorials en francès més important del món, trobem la guia en establiments com grans superfícies, centres comercials, quioscs, llibreries generalistes i especialitzades en viatges, punts d’arribada i sortida de viatgers (estacions de tren, autobus, metro, aeroports), plataformes de venda de llibres per internet com Amazon o Fnac i la boutique pròpia de Le Petit Futé (https://boutique.petitfute.com/valles-oriental-2020-2021.html)
En l’acte de presentació, el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, ha destacat el valor de la guia destinada al públic francès “un públic que és familiar, de poder adquisitiu mitjà alt, que coneix bé el territori, és exigent i el tenim molt a prop de casa nostra, i com ens coneix, l’hem de cuidar per a què torni”.
Per la seva part, el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, ha volgut destacar la bona feina que fa el sector turístic al territori, una comarca que ha qualificat com a optimista i orgullosa, entre d’altres coses perquè davant la situació que s’ha viscut els darrers dos anys “lluny de plorar, ha tret el coratge d’allà on no ens pensàvem que hi era i estàvem a la línia de sortida per posicionar-nos com a territori, i el turisme de proximitat ens ha portat a ser referents a la demarcació de Barcelona durant el 2021”, s’ha mostrat optimista per al 2022, i ha reivindicat el turisme ciclable “que serà la gran aposta que haurem d’enfortir des del Vallès Oriental”.
A l’acte de presentació de la guia han participat el director comercial del Circuit de Barcelona Catalunya, Francisco Lettieri; la directora del Centre de Promoció Turística de Catalunya a França, Josefina Mariné; la cap de l’Oficina de Màrqueting Turístic de la Diputació de Barcelona, Anna Sanchez; el cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Xavier Font; i el representant de l’editorial Nouvelles Editions de l’Université – Petit Futé a Catalunya, Jordi Bou.
La jornada ha finalitzat amb una taula rodona, moderada pel conseller de turisme, Àlex Valiente, i en la que han participat el president de l’Associació de Turisme Rural, Carles Barcons; el president de l’Associció de Càmpings de la Província de Barcelona, Albert Casas; la presidenta de l’Associació Hotels Vallès Oriental, Silvia Brunet; la Deputy Tourism Director de la Roca Village, Monica Cecconi; la Product Trade Manager de Viatges Plus, Maria Carmen Revilla; i el director comercial del Circuit de Barcelona Catalunya, Francisco Lettieri. Durant la taula rodona s’ha parlat sobre el passat, el present i el futur del mercat francòfon a la comarca.
Le Petit Futé
L’origen de les guies Petit Futé data de l’any 1976 en el que dos estudiants van crear una primera proposta de guia de Nancy. Des d’aleshores l’editorial ha anat creixent i publicant gran nombre de guies. Nouvelles Editions de l’Université és un dels grans grups editorials independents en el món del turisme. La guia Petit Futé compta amb més de vuit cents destins d’arreu del món.