Viu la cultura del Vallès Oriental

Un dels elements que cal destacar enguany, és la cultura, ja que el 2018 és l’any del Turisme Cultural.
 
Moltes vegades no som conscients de la seva importància, però sense que ens n’adonem, hi és molt present en el nostre dia a dia. La identitat cultural és un conjunt de valors, tradicions, símbols, creences i maneres de comportar-se. I és que al Vallès Oriental hi ha una tradició cultural molt arrelada entre els seus habitants. A continuació us detallem alguns d’aquests esdeveniments culturals que mostren algunes d’aquestes tradicions.
 
Diada de Corpus
La diada de Corpus de la Garriga és l’oportunitat d’or per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tota la diada s’organitzen portes obertes a espais com el Refugi Antiaeri, les cases modernistes Can Raspall i la Casa Barbey, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la Doma. La festa, a més, compta amb punts d’informació turística al Centre de Visitants i a Can Raspall. I és que durant el dia de Corpus es confeccionen 30 catifes florals, on es lliuren més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d’arròs). Aquesta activitat se celebra el 6 de juny. 
 
Festa Bullir l’Olla de Caldes de Montbui
La festa Fem Bullir l’Olla, Mercat de l’Olla i la Caldera i Mercat d’Artesans de Caldes de Montbui és una de les celebracions més especials del municipi. Aquest esdeveniment consisteix en organitzar una activitat singular i de ressò turístic, vinculada amb la història de Caldes de Montbui. Aquesta festa engloba un conjunt d’activitats relacionades amb l’olla i la caldera de Caldes. I és que, dins d’aquesta celebració també hi ha un mercat on més de 130 parades es distribueixen a través d’un circuit de carrers del nucli antic de la vila i ofereixen productes de tot tipus: alimentació, bijuteria, vidre pintat a mà i jocs d’enginy entre altres. Aquesta festa se celebra el 18 i 19 de març.
 
Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès
La Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès (MITMO) va néixer amb la voluntat de consolidar-se com a una cita internacional i imprescindible dins el món de les titelles. Durant els tres dies de la Mostra, el centre de Mollet del Vallès és conquerit per titelles de tots tipus i tècniques, amb la participació de nombroses companyies especialitzades del propi municipi. En aquest cas, les companyies representen i estrenen els seus espectacles en diferents escenaris, ja sigui a l’aire lliure, en places i carrers, o en equipaments com el Mercat Vell o La Marineta. Aquesta festa se celebra del 7 al 9 d’abril. 
Fira del tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana
A la comarca es produeixen una àmplia varietat d’hortalisses i llegums autòctones com la mongeta del carai, la rènega negre, el cigró menut, la llentia pardina, la col de pell de galàpet, el bròquil de Santa Teresa i una gran quantitat de varietats locals de tomàquets. És per això, que el tomàquet té el seu protagonisme a la Fira del tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana. Gràcies a aquest esdeveniment la població local i els visitants poden gaudir de la mostra dels diferents tomàquets i les seves varietats dins del món de la gastronomia tradicional i moderna. Aquesta festa se celebra el 22 i 23 de juliol. 
La cultura és per tant un manifest a la mostra de les activitats típiques de la nostra terra. És la millor manera de reconèixer els nostres espais, les nostres activitats i la nostra manera de ser. Avui, al bloc, us hem explicat algunes de les activitats que es duen a terme a la nostra comarca. Què us han semblat? Si heu trobat a faltar alguna, ho tindrem en compte per setmanes vinents.
 

Feu un comentari

17 − five =