El Vallès Oriental torna a ser present a Benvinguts a Pagès

El cap de setmana del 30 de setembre al 1 d’octubre se celebra una nova edició de Benvinguts a Pagès, un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries, propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats, per ensenyar els camps, ramats, o obradors.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, que a la comarca coordina el Consell Comarcal, per donar a conèixer productors i productores del país que obren les portes per compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja o l’obrador.

Del Vallès Oriental enguany hi participen 4 explotacions (Can Sunyer, Mel dels Erms, Fundació OTA i Granja del Montseny) 1 activitat complementària (Energies renovables en el món rural, eines del camp i animals de capuxí) i 2 allotjaments (Masia Can Sunyer Agroturisme i Can Gual Agroturisme).

Es poden visitar, prèvia reserva, de forma gratuïta. En el següent enllaç hi ha la informació de la comarca: https://benvingutsapages.cat/edicio-2023/?region%5B%5D=41

Benvinguts a Pagès va néixer el 2016 per tal de donar a conèixer la feina de la pagesia catalana a tota la ciutadania. Els productors/es obren les portes de les seves granges i obradors i mostren el treball que fan diàriament conreant el camp o amb la pastura. És la forma de posar en valor l’origen de tot allò que mengem i visibilitzar qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules, així com una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament als productors/es.

L’oferta de productors/es agroalimentaris es complementa amb altres agents turístics que contribueixen a la promoció del producte local i de proximitat.

Aquesta iniciativa s’ha convertit en una acció de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les explotacions agroalimentàries participants dirigida a la ciutadania en general però, sobretot, al públic familiar, sènior, foodie i jove.

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica,  turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de  làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.

La gran festa del món rural de Catalunya esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

Totes les propostes  i reserves s’han de fer al web: https://benvingutsapages.cat/edicio-2023/

Oferta Vallès Oriental:

ALLOTJAMENTS

MASIA CAN SUNYER AGROTURISME

CAN GUAL AGROTURISME

EXPLOTACIONS

MASIA CAN SUNYER

MEL DELS ERMS

FUNDACIÓ OTA

GRANJA DEL MONTSENY

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

ENERGIES RENOVABLES EN EL MÓN RURAL, EINES DEL CAMP I ANIMALS DE CAPUXÍ

Feu un comentari

four × four =