Mineral Expo 2023 a Sant Celoni

Mineral Expo 2023 a Sant Celoni

Mineral Expo Sant Celoni

Fira Internacional de minerals, fòssils i pedra tallada

La fira de Sant Celoni és la fira de minerals més antiga de l’Estat. Hi trobareu minerals, fòssils i elements relacionats amb la natura. Es fan tallers d’iniciació als minerals o la clàssica “Quiniela Mineral” amb premi pel màxim encertant.
També hi podreu trobar exemplars de col·lecció (fòssils i minerals), bijuteria i gemmes fetes amb minerals (collarets, polseres, pedres naturals tallades…). Destacar també el concurs per l´elecció de la millor peça catalana i de les exposades a la fira.

Taller “Iniciació a la Mineralogia”. 11:30 a 13:30 h S ‘ensenyen les propietats dels minerals tenint com a base els nostres sentits: vista, olfacte, tacte i gust. També mostrem propietats com la birefringència, el magnetisme, la densitat, la ratlla, la duresa, l’exfoliació, etc. Tot això podent ‘tocar´ els minerals. Aquí volem que els petits i no tan petits toquin els minerals, a diferència de les parades de minerals, on sovint no es poden tocar. Als participants se’ls obsequiarà amb un mineral de regal.

Travessa mineralògica. 10 a 13 h Consistirà a encertar 14 minerals i els seus acompanyants per als casos d’empat.

  • TRAVESSA PRO-SENIOR: Els premi de la travessa PRO (de 16 anys en amunt…). Premi de 100 euros per comprar la peça que es desitgi a la mateixa fira.
  • TRAVESSA JUNIOR: Els premi de la travessa (menors de 16 anys). Premi de 50 euros per comprar la peça que es desitgi en la mateixa fira. Premi de 30 euros per comprar la peça que es desitgi en la   mateixa fira. Premis a les millors peces de la Fira per als expositors. Premi a la millor peça catalana de la Fira consistent en una placa per a l’expositor guanyador. Premi a la millor peça de la Fira consistent en una placa per a l’expositor guanyador.

 

HORARIS: Diumenge dia 21 de maig de 10 h a 19.30 h a la Sala Gran del Teatre Ateneu. Com sempre, entrada lliure.

  •  10 a 13 h. Travessa mineralògica
  •  11.30 a 13.30 h. Taller “Iniciació a la Mineralogia”
  •  13 h. aprox. Lliurament dels premis de les travesses mineralògiques i premis a les millors peces de la Fira (millor peça catalana i millor peça de la Fira) a càrrec de l’Ajuntament de Sant Celoni i del President del GMC.

https://www.minercat.com/ca/noticia/mineralexpo-sant-celoni-2023-263

 

Lloc: Teatre Ateneu, Sala Gran
Durada: De 10 a 19.30 h
Organitza: Grup Mineralògic Català
Preu: Gratuit
Tipus d’acte: Exposició, Mostra, Natura
Tags:

Feu un comentari

nineteen − seventeen =